Două milioane de lei adunați la Festivalul Inimo, organizat de părintele Damaschin

*  cu un sfert din sumă s-au achitat diferite cheltuieli inerente * din banii rămași se vor cumpăra hăinuţe, încălţăminte, ghiozdane noi şi rechizitele necesare începerii noului an şcolar pentru peste 6.000 de copii sărmani

Festivalul Inimo, organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Iași, de preotul Dan Damachin, a adus în fața a peste zece mii de spectatori 317 artişti şi zeci de trupe.

Artiștii au cântat și dansat pe cea mai mare scenă din țară, de 800 de metri pătrați, înaltă de peste 30 metri. La ea au fost conectate uriașe monitoare cu leduri şi boxe de ultimă generație, asistate de 40 de de tehnicieni şi zeci de voluntari. Pe stadion sau în tribune nu ne-am călcat în picioare tocmai pentru că toată ziulica lumea a pășit pragul stadionului și a gustat fiecare ce a vrut. Unii au vrut circ, alții horă, alții dans modern, iar alții doar friptură și o gură de băutură. Nu i-am numărat pe toți, dar lumea zice că a fost tot orașul. Eu, ca să nu țin cu bârfele, zic cam așa: cu invitație și donație cam la 5.000 – 10.000 de puști ce nu mai sunt mici, 20.000 de bunici cu pensii și ele mici, iar vreo 20.000 au fost mămici și tătici cu scutece la sacoșă. Dacă e să-i punem și pe pitici, tot au fost și ei vreo 10.000. Să știți că la plată și numărătoare nu i-am socotit pe cei cu nevoi speciale, pe cei cu multe guri de hrănit și nici pe cei ce au învățat de s-au spetit, pe la examene ori olimpiade, într-o lume întreagă, că-s deștepți cum alții nu-s. Iar la un loc, tot vreo 10.000 au fost și ei, a spus preotul Dan Damaschin.

În total, s-au strâns 2 milioane de lei, însă cu un sfert din sumă s-au achitat diferite cheltuieli inerente. Cu banii rămași se vor cumpăra hăinuţe, încălţăminte, ghiozdane noi şi rechizitele necesare începerii noului an şcolar. Până în 5.000, dacă-i împărțim la 300 de leuți per bucată. Și cum mai erau 1.000 dinainte hărăziți, iaca au ieșit pe la 6.000 de omuleți fericiți, frumos îmbrăcați și demni. Dacă nu erau războiul și pandemia, ce ne-au făcut praf buzunarele pe benzină și bucate la prețuri explodate, ba ne-au mai și convins că trebui să-i miluim și pe amărâții de dincolo de granițe, din ținuturile bombardate, alta era situația. Dar dacă ne dă Domnul Iisus Hristos pace și sănătate, le facem și mai bune pe toate și acuma și la anul. Până atunci noi promitem să-i îmbrăcăm pe toți cei 10.228, iar cei ce-au fost pe la nunți sau în concedii, de n-au ajuns pe stadion, faceți un prinos de bine să-i gătim și pe ceilalți 4.000”, a precizat preotul Dan Damaschin.  

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *