Control de amploare, cu câini polițiști și inspectori vamali, pe toată frontiera de nord-est!

Echipele mobile de control, formate din inspectori vamali din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași, având suportul echipelor canine, precum și alți inspectori de la alte direcții regionale, au desfășurat acțiuni de supraveghere și control vamal/fiscal și au acționat pe raza Direcției Regionale Vamale Iași, respectiv la Birourile Vamale de Frontieră Albița, Sculeni, Stânca Costești, Rădăuți-Prut și Siret.

Conform unui comunicat transmis de Autoritatea Vamală Română, echipa mobilă din cadrul acțiunii de la Biroul Vamal de Frontieră Albița, împreună cu echipele canine, au controlat un număr de 32 de auvehicule în care au fost descoperite cantitatea de 908 litri de băuturi alcoolice de diferite mărci, 860 țigarete diferite mărci, fără marcaj fiscal și mai multe fiole/ comprimate substanțe dopante cu grad mare de risc.

În urma controlului efectuat au fost aplicate sancțiuni în cuantum de 15.000 lei, iar bunurile reținute în vederea confiscării au fost predate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor, iar valoarea estimată a acestora, în situația în care ar fi fost comercializate, se ridică la suma de 20.069 lei.

Echipa mobilă din cadrul acțiunii de la Biroul Vamal de Frontieră Sculeni, împreună cu echipele canine au controlat un număr de 81 autovehicule în care au fost descoperite 200 bucăți țigarete fără marcaj fiscal și 98.75 litri băuturi spirtoase.

În urma controlului efectuat au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei.

Echipa mobilă din cadrul acțiunii de la Biroul Vamal de Frontieră Stânca-Costești și de la Biroul Vamal de Frontieră Rădăuți-Prut, împreună cu echipele canine au controlat mijloace de transport și pe durata desfășurării acțiunii de control au fost întoarse un număr de 11 microbuze și 9 autocare.

Echipa mobilă din cadrul acțiunii de la Biroul Vamal de Frontieră Siret/Vicovu de Sus, împreună cu echipele canine au controlat mai multe autovehicule, în care au fost descoperite 1.014,75 litri băuturi spirtoase, 1.060 bucăți țigarete diferite mărci, fără marcaj fiscal, precum și 4 fiole și 20 de comprimate substanțe dopante cu grad mare de risc. În urma controlului efectuat au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei. „În continuare, inspectorii vamali vor efectua acțiuni de control și supraveghere, coordonate de la nivel central, având ca obiective principale prevenirea și combaterea contrabandei cu produse din tutun, combaterea traficului ilicit de droguri și produse cu regim special, supravegherea și controlul vamal cu privire la derularea operațiunilor comerciale, inclusiv în ceea ce privește plasarea mărfurilor aflate în colete și bagaje neînsoțite sub regim vamal de tranzit la intrarea pe teritoriul României”, se arată în comunicatul de presă transmis de Autoritatea Vamală.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *