Ce trebuie să facă elevii pentru a primi bani

Elevii ce primesc pensie de urmaș trebuie să demonstreze că mai sunt la școală până pe 25 septembrie, altfel nu mai primesc banii pe octombrie

Tinerii cu vârsta de peste 16 ani ce beneficiază de pensie de urmaș riscă să piardă banii începând din luna octombrie, dacă nu dovedesc, în această lună, că merg în continuare la școală. Mai exact, potrivit Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), termenul pentru a dovedi că urmează în continuare cursurile unei instituții de învățământ este data de 25 septembrie 2022. Pentru a nu risca să piardă banii (cel puțin) pe luna octombrie, beneficiarii unei pensii de urmaș, fie că sunt elevi sau studenți, trebuie să declare sau să demonstreze că încă sunt la școală, după cum subliniază CNPP.

În mod concret, pentru a demonstra că încă merg la școală, elevii (cei ce au împlinit vârsta de 16 ani) ce beneficiază de pensie de urmaș trebuie să prezinte adeverința din care să rezulte că, în anul școlar 2022-2023, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii până în data de 25 septembrie 2022.

Similar, studenții cu vârsta de până la 26 de ani ce primesc pensie de urmaș trebuie să depună la casele teritoriale de pensii, tot până pe 25 septembrie, o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor, altfel pierd banii pe octombrie.

Apoi, studenții trebuie, până pe 25 octombrie, să prezinte caselor teritoriale de pensii o adeverință în original, din care să rezulte că, în anul universitar 2022-2023, urmează o formă de învățământ superior.

În cazul în care nu transmit, până la data de 25 octombrie 2022, adeverința în original, studenții vor pierde pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *