Cazare de la 280 de lei la 500 euro pe noapte, la Iași, de Sfânta Parascheva!

An de an, în luna octombrie, Iaşul devine polul de atracţie al turiştilor şi pelerinilor din ţară şi străinătate. Cei mai mulţi vin în preajma zilei de 14 octombrie, ca să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Prin urmare, camerele din unitățile de cazare în sistem hotelier din Iași sunt deja rezervate pentru cei care vor veni în pelerinaj la Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Oferta este pentru orice buzunar. De la pensiuni situate în jurul Iaşului şi până la resorturi de lux, preţul unei camere varia între 280 şi 1.000 de lei pe noapte. Sunt însă şi apartamente care se închiriază pe siteurile de profil cu 400 sau 500 de euro pe noapte.

Pelerinajul la Sfânta Parascheva va începe sâmbătă, 7 octombrie, când racla cu Prea Cuvioasa va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană, va fi purtată în procesiune, după care va fi depusă în baldachinul special amenajat în Curtea Mitropolitană.

Pe 14 octombrie, de hramul Sfintei Cuvioase, pe un amplasament special ridicat în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane, va fi oficiată Slujba Sfintei Liturghii.

Alături de moaştele Sfintei Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei, la Iaşi vor fi aduse spre închinare, din Grecia, şi moaştele Sf Andrei Criteanul.

O motivaţie importantă pentru alegerea acestui sfânt considerat „exarhul cântăreţilor bisericeşti” a fost aceea că Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a declarat acest an ca an comemorativ al imnografilor și cântăreţilor bisericeşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *