Cardiologii de la IBCV Iași au intrat în grevă!

Astăzi, 16 ianuarie 2023, cadrele medicale de la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof.Dr. George I.M. Georgescu” Iași au intrat în grevă  japoneză. Motivul? Pe lista celor 27 obiective medicale propuse spre finanţare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu se află şi proiectul Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară, depunctat de autorități.

Este și motovul pentru care Biroul Executiv al Sindicatului Sanitas Iaşi i-a trimis premierului Nicolae Ciucă o scrisoare deschisă prin intermediul căreia îi solicită să includă Institutul Inimii în proiectele de finanţare, fie că vorbim de PNRR, fie de fonduri europene. „Suntem consternaţi de atitudinea discriminatorie a Ministerului Sănătăţii faţă de pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare din regiunea Moldovei şi faţă de personalul medical care se ocupă de tratamentul acestor pacienţi şi trăim senzaţia că suntem trataţi precum cetăţeni de mâna a doua. De ce proiectul Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară de la Iaşi a primit -15 puncte din start pe motivul că se va construi un spital regional de urgenţă, iar investiţiile din Bucureşti nu au fost penalizate cu toate că cel mai mare spital de urgenţă din ţară funcţionează în Bucureşti”, spun sindicaliştii de la Sanitas.

Sindicaliştii din sănătate atrag atenţia că toţi cetăţenii acestei ţări au dreptul la viaţă şi la tratament. Ca atare, cer premierului să intervină şi să rezolve această situaţie. „Vă cerem să includeţi proiectul IRMC Iaşi în PNRR sau în altă formă de finanţare, în caz contrat ne rezervăm dreptul de a protesta şi de a utiliza orice cale legală pentru a contesta modul de împărţire a fondurilor prin acest program important pentru populaţia României”, îl atenționează sindicaliștii ieșeni pe premier.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *