Burgerul din făină de greier, premiat la Iași ca „aliment al viitorului”
* pulberea de greier are un nivel mai mare de proteine decât carnea și oferă organismului aminoacizi esențiali, vitamine și minerale
În cele două zile ale celei de-a 15-a ediții a Euroinvent – cel mai mare salon de inventică din Europa de Est, desfășurat la Iași, în weekend, au fost primite și evaluate peste 700 de proiecte din România și din străinătate. Anul acesta premiul pentru creativitate a mers către o echipă de cercetători și inovatori din Thailanda, de la Rajamangala University of Technology Lanna Lampang, care au propus un proiect alimentar ecologic, un burger vegetal cu faină de greier.
Burgerul din făină de greier a fost apreciat ca fiind un produs pretabil alimentației viitorului deoarece conține ingrediente sustenabile și sănătoase conform ultimelor studii despre proteinele vegetale.
Ce conține burgerul din făină de greier
Chifle din orez tratat cu flori din mazăre fluture (o plantă tropicală) care conferă orezului culoarea albastră. Orezul este aglutenic și cu indice glicemic scăzut, iar chiflele obținute sunt semipreparate pentru o pregătire rapidă a burgerului. Floarea de mazăre fluture este o plantă bogată în antioxidanți având cantități semnificative de catechină, precum și o serie de componente antiinflamatoare și de stimulare a imunității.
Chifteaua din făină de greier – pulberea de greier are un nivel mai mare de proteine decât carnea și oferă organismului aminoacizi esențiali, vitamine și minerale.
A15-a ediție a Euroinvent a fost organizată de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” și Forumul Inventatorilor Români.