Beizadeaua lui Norocea a primit mandat de arestare pentru 30 de zile

În vârstă de 22 de ani, Radu Norocea, fiul patronului firmei de taxi RVR, a fost a fost reținut de polițiști luni seară, după ce a provocat un accident la Horpaz, în urmă cu o săptămână.

În noaptea de 18 apre 19 august, la ora 2.00 acesta se afla la volanul unui Mercedes roșu, în care se mai aflau câțiva tineri. Aflat sub influența alcoolului, Norocea a lovit violent o autoutilitară plină cu pepeni și un Opel care erau parcate în zonă. „Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în dimineața zilei de 19 august a.c., acesta ar fi condus un autoturism, pe DJ 248 și ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară parcată, care ulterior ar fi fost proiectată într-un alt autoturism parcat. În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat reprezentanții Poliției.
Astazi, procurorii au emis un mandat de arestare pentru 30 de zile. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în dosarul de urmărire penală nr. 8791/P/2022, în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Norocea Radu-Victor şi, în consecinţă: în baza dispoziţiilor art. 226 Cod de procedură penală rap. la art. 202 Cod de procedură penală şi art. 223 alin. (2) Cod de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Norocea Radu-Victor, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. 1 Cod Penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 30.08.2022 şi până la data de 28.09.2022, inclusiv. În baza disp. art. 230 alin. (1) Cod de procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Norocea Radu-Victor, cu datele de stare civilă sus-menţionate. Ia act că inculpatul a fost asistat de avocaţi aleşi. În baza art. 275 alin. (3) Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi procuror. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 30.08.2022, la orele 11:37”, se arată în decizia magistraţilor.

Andrei PINTILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *