Avoacata care a lovit un motociclist în trafic, încătușată sub acuzația de tentativă de omor

Avocata Alexandra Cioată, din Iași, care ar fi lovit în trafic un motociclist, joia trecută, a fost reţinută pentru 24 de ore pentru tentativă de omor şi fugă de la locul accidentului. Motociclistul lovit de aceasta a intrat, ulterior, într-un stâlp, ajungând la spital.

„Prin ordonanţa procurorului de caz, astăzi (luni – n.r.) s-a dispus schimbarea încadrării juridice, din infracţiunea de vătămare corporală din culpă în infracţiunea de tentativă de omor. Inculpata a fost audiată pentru tentativă de omor şi părăsirea locului accidentului, a fost reţinută astăzi şi urmează a fi prezentată Curţii de Apel, având în vedere calitatea acesteia de avocat, cu propunere de arestare preventivă”, a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, Adina Bocai.
Avocata Alexandra Cioată, aflată joia trecută la volanul unui autoturism, ar fi şicanat în trafic un motociclist, care a lovit stâlpul de avertizare al refugiului staţiei de tramvai din zona Belvedere. După producerea accidentului, şoferiţa şi-a continuat drumul, iar motociclistul a fost transportat la spital.
După vizionarea imaginilor surprinse de camerele de vederi, avocata ar fi fost invitată la sediul Poliţiei Rutiere, unde a refuzat să dea declaraţii, menţionând în schimb că nu a fost vorba despre o şicanare în trafic.

Alexandru, motociclistul rănit spune că totul ar fi început după ce a plecat de la semaforul anterior și nu își explică de ce a fost urmărit în trafic. El susține că a simțit tot timpul că șoferița face totul intenționat. „În seara respectivă mă îndreptam spre casă, ieșisem cu niște prieteni la o plimbare prin oraș iar la un semafor, lângă Lidl, am prins semaforul roșu, eram pe prima bandă. Pe a doua bandă era o mașină, nu știu ce mașină, nu m-am uitat la ea, așteptam culoarea verde pentru a pleca de la semafor când, în partea stângă, mașina respectivă tura motorul. Când s-a făcut verde, nu am plecat cu viteză, însă am plecat înaintea mașinii, iar în timp ce mergeam pe prima bandă, am văzut că mașina respectivă, de pe a doua bandă a virat brusc către mine, am văzut botul mașinii aproape de roata din spate a motorului meu, m-am speriat, am accelerat până la următorul semafor când trebuia să fac dreapta spre Miroslava ca să mă duc acasă. Doar că, înainte să fac dreapta, având viteză de la sperietura dinainte, m-am asigurat în oglinzi că pot să virez dreapta, atunci am văzut că mașina din spate venea cu viteză foarte mare spre mine, nu am mai avut timp să frânez, am virat pe a doua bandă ca să pot lăsa prima bandă liberă pentru mașina din spate, să se ducă înainte, să nu dea peste mine”, a declarat Alexandru.

Doar că, în loc de asta, șoferița de 41 de ani l-a urmat aproape lipită de motocicleta, iar în intersecție l-a lovit, după cum s-a observat pe camerele de supraveghere. Cei doi nu se cunosc, iar tânărul nu își explică de ce a fost urmărit astfel. După impact, autoturismul s-a făcut nevăzut, însă șoferița – o avocată de 41 de ani, din Iași, a fost identificată, a doua zi, după 16 ore de la incident.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *