Ar putea fi redeschisă trecerea la nivel cu calea ferată din Galata

* deschiderea trecerii la nivel cu calea ferată se vca face cu semibariere comandate automat la apropierea trenului * măsura va descongestiona traficul către cartierul Galata și, implicit, utilizarea ambelor benzi de circulație de sub pasajul Galata ca ieșire din cartier * Primăria face acum demersurile necesare realizării unei subtraversări a căii ferate din acea zonă

Amenajarea unei benzi unice, destinate mijloacelor de transport în comun, pe B-dul Nicolae Iorga și B-dul Primăverii, de la intersecția B-dul Nicolae Iorga cu Şoseua Națională până la intersecția bd. Primăverii cu Calea Chișinăului a impus o serie de modificări în circulația rutieră pe bd. Nicolae Iorga și, de aici, pe străzile adiacente.

Astfel, la ieșirea din pasajul pe sub calea ferată dinspre Galata – Mircea cel Bătrân spre B-dul Nicolae Iorga nu mai este obligatoriu virajul la dreapta, ci este posibil acum și virajul la stânga, spre Podul de Piatră, timp de 40 de secunde, pentru a evita formarea de blocaje în zona Gării Internaționale.

Pentru a iniția noi măsuri de descongestionare a traficului rutier în această zonă, primarul Mihai Chirica a trimis către Compania Națională de Căi Ferate CFR Sa – Regionala Căi Ferate Iași o adresă prin care solicită permisiunea de a deschide trecerea la nivel cu calea ferată a Căii Galata, eventual cu semibariere comandate automat la apropierea trenului, pentru a utiliza Calea Galata ca arteră de acces în cartierul Galata și, apoi, utilizarea ambelor benzi de circulație de sub pasajul Galata ca ieșire din cartier.

„Apelăm la dvs cu rugămintea de a ne permite deschiderea trecerii la nivel cu calea ferată a Căii Galata, eventual cu semibariere comandate automat şa apropierea trenului. Menţionăm că, în prezent, suntem în curs de elaborare a documentației pentru achiziția studiului de fezabilitate necesar executării unei subtraversări a căii ferate din acea zonă”, se arată într-o adresă a municipalităţii către Regionala CFR Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *