A fost stabilit traseul final al Centurii de Nord a Iașului, parte a Autostrăzii A8

Primăria Iași a organizat ieri, împreună cu Consiliul Județean Iași, o ședință de lucru destinată, în principal, stabilirii traseului final al Centurii de Nord a municipiului Iași, parte a Autostrăzii A8 „a Unirii” Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni.

Dintre cele cinci variante de traseu luate în calcul pentru tronsonul cuprins între intrarea în Lețcani dinspre Podu Iloaiei și viitorul pod de la Ungheni, atât proiectantul, cât și CNAIR și toate celelalte instituții și organizate implicate au agreat un traseu final, așa-numita „variantă albastră”, care are avantajul major de a ocoli zonele deja populate. Acest traseu va fi consemnat într-un memorandum al ședinței, care va fi înaintat CNAIR și autorităților centrale ca un angajament al comunității ieșene.

Legătura dintre Centura de Nord și municipiul Iași se va face prin DN24 – bulevardul C. A. Rosetti, care va fi lărgit la patru benzi pentru a suporta fluxul crescut de autovehicule. Pe lângă aceasta, factorii locali implicați au decis să reitereze și să sublinieze necesitatea construirii Centurii de Nord în regim de autostradă (nu de drum expres!), precum și a asigurării legăturilor, încă din faza de proiectare, cu Aeroportul Internațional Iași și cu viitorul Spital Regional de Urgență.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *