A fost aprobată finanțarea pentru construcția podului rutier de la Ungheni, de pe A8!

Proiectul depus de România în cadrul programului Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility – CEF), în valoare de 16.486.604 euro – Construcția podului rutier Ungheni (RO) – Ungheni (MD) – a fost aprobat! În scurt timp, urmează începerea procedurii de licitație pentru execuția lucrărilor.

Principalele caracteristici prevăzute sunt:

✅️ 261,20 m lungime pod nou peste Prut

✅️ 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

✅️ 8 m lățime parte carosabilă

✅️ 1 km lungime traseu

✅️ 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

✅️ punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor

„Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane”, a precizat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor..

Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Studiul de fezabilitate a fost finalizat de către partea română, precum și obținerea Acordului de Mediu, care a fost emis în data de 18 noiembrie.

Podul face parte din proiectul Autostrăzii A8 și va avea și punct de trecere a frontierei.

Ne bucurăm de o bună colaborare cu reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, motiv pentru care sunt convins că vom realiza cât mai repede ceea ce ne-am propus, a spus Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *