60 de gardieni de la Penitenciarul Iași refuză să intre în tura de lucru!

* poliţiştii de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi şi din alte penitenciare din ţară vor refuza să intre la programul de lucru, miercuri, 31 mai, timp de patru  ore * structurile operative intrate în serviciul de 12 ore nu vor putea fi schimbate dimineaţă, apelul deţinuţilor nu va putea fi realizat, iar o serie lungă de structuri şi de activităţi se vor bloca: vizite, plimbări, vizite de lucru, prezentări la Instanţă

Sindicatul Manifest împreună cu celelalte sindicate din cadrul Federaţiei Publisind, Federaţia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP) şi Federaţia Poliţiştilor de Penitenciare (FPP) au anunţat că au demarat blocarea activităţilor din poliţia penitenciară prin refuzul muncii suplimentare în data de 31 mai, începând cu ora 6.30.

La Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi vor fi 60 de angajaţi care în loc să înceapă munca se vor opri în faţa porţilor instituţiei. Ei revendică salariile prevăzute în Legea Cadru 153 din 2017: aplicarea şi actualizarea pensiilor militare, plata normei de hrană la valoarea actuală, fără plafonări, plata normei de echipare la valoarea actuală, fără plafonări, plata salariului de grad la valoarea actualizată, fără plafonări, şi deblocarea posturilor vacante.

Sindicaliştii din penitenciare sunt nemulţumiţi şi de faptul că Guvernul blochează concursurile de angajare în sistem deşi este deficit de personal.

Ei avertizează că refuzul poliţiştilor din penitenciare de a munci în plus pot genera blocaje pe termen scurt, mai ales în sectorul operativ. „Personalul operativ se va prezenta la serviciu mâine dimineaţă, dar nu va intra în unităţi. Structurile operative intrate în serviciul de 12 ore nu vor putea fi schimbate dimineaţă, apelul deţinuţilor nu va putea fi realizat, iar o serie lungă de structuri şi de activităţi se vor bloca. Ne referim la vizite, plimbări, vizite de lucru, prezentări la Instanţă. Acţiunea aceasta va fi menţinută pe o durată de cel puţin patru ore”, a spus Ionuţ Ichim, preşedintele Sindicatului Manifest din cadrul Penitenciarului Iaşi.

Această acţiune de protest se doreşte a fi un avertisment pentru guvernanţi. Dacă revendicările le vor fi ignorate, sindicaliştii de la Poliţia Penitenciarelor sunt decişi să protesteze în luna iunie chiar şi pe parcursul a patru zile. De asemenea, ei susţin că vor fi organizate mitinguri în faţa penitenciarelor.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *